Sałatka imieninowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    30 dag
  • olej

    6 łyżek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • papka czerwona

    1 sztuka
  • groszek zielony

    1 puszka
  • krewetki

    20 sztuk
  • oliwki czarne

  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Pod koniec dodajemy gałkę muszkatołowa , dodajemy soku z cytryny i olej. Schładzamy ok. 15 min i dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie łączymy i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat