Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 główka
ogórek konserwowy 1 słoik
kukurydza 2 puszki
filet z kurczaka 4 sztuki
cebula biała 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
przyprawa gyros
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka gyros

Drobno pokroić ogórki, kapustę, cebulę i filety z kurczaka.Następ­nie pokrojone mięso smażyć na patelni z połową przyprawy gyros (cały czas mieszając), aż kawałeczki mięsa nabiorą, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz).Po usmażeniu mięsa, przy­stąpić do układania sałatki warstwami w głębokiej, najlepiej przezroczystej misce (nie mieszać ze sobą wszyst­kich skład­ników).
Warstwy układać w następującej kolej­no­ści (licząc od dna miski):
1. Mięso
2. Ketchup
3. Ogórki
4. Cebula
5. Kukurydza
6. Majonez
7. Ketchup
8. Kapusta

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 03.08.2012 10:14
zacny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak