Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka gruszkowo-selerowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 400 g
gruszki 3 szt
żurawina suszona 80 g
sok z cytryny 1 szt
jogurt naturalny 150 g
majonez 2 łyżki

Porada

Bardzo szybka i smaczna sałatka, obłędny smak polskich cudów natury, idealnie łamie smak ostrego mięsa.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka gruszkowo-selerowa

Kroki postępowania

1
Seler umyć, obrać i zetrzeć na tarce o bardzo małych oczkach.
Krok 1 - Sałatka gruszkowo-selerowa foto
2
Gruszki obrać, wydrążyć środek i pokroić w bardzo drobną kostkę.
Krok 2 - Sałatka gruszkowo-selerowa foto
3
Seler, gruszki i żurawinę wymieszać razem, dodać majonez, jogurt naturalny i doprawić sokiem z cytryny.Sałatkę odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Krok 3 - Sałatka gruszkowo-selerowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 15.02.2016 19:13
podoba mi się dekoracja na sałatce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak