Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowa z tuńczykiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bazylia świeża 5
sól 1
pieprz 1
oliwa 4 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
biała fasola 300 suszona
tuńczyk kawałki w oleju 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowa z tuńczykiem.

Fasolkę namoczyć przez noc następnie gotować 45 minut, odcedzić. Tuńczyka odsączyć, podzielić na kawałki. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Bazylię i czosnek posiekać, oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki przełożyć do miski, skropić oliwą,wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.12.2012 12:22
ciekawy przepis
Renataj 25.11.2012 20:14
W takim wydaniu fasoli nie jadłam ale przyznaję, że przepis apetyczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak