Sałatka egzotyczna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papaja

    1
  • awokado

    1
  • pomidor

  • mieszanka sałat

    1 opakowanie
  • paluszki krabowe

  • krewetki

  • czosnek

  • chilli

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki i paluszki krabowe podsmażyć na oliwie z dodatkiem wyciśniętego czosnku i chilli. Papaję przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka i obkroić skórkę. Awokado pokroić na ćwiartki, ściągnąć skórkę. Owoce pokroić na podłużne plasterki. Ocet i olej w proporcji 2:1 wlać do słoika, doprawić solą i pieprzem, zakręcić słoik i potrząsać, aż powstanie emulsja. Na talerzach poukładać liście sałaty, na nich kilka plasterków papai i awokado oraz pomidora pokrojonego w cząstki. Na szczycie sałatki ułożyć przysmażone krewetki i paluszki krabowe. Polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat