Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka dyniowa w marynacie z chili

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąższ z dyni
ocet 10 %
olej rzepakowy
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
cukier
Pieprz czarny mielony Prymat
kolendra mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka dyniowa w marynacie z chili

Dynię obrać że skóry i wyciąć gniazdo nasienne. Miąższ utrzeć na tarce lub robotem na wiórki dowolnej grubości. Posolić, wymieszać i odstawić na noc. Przełożyć na sito, opłukać pod bieżącą zimną wodą i dokładnie odsączyć.

W międzyczasie zagotować ocet, cukier i olej, dodać przyprawy, wymieszać i wrzącą marynatą zalać dynię. Wymieszać i odstawić na kilka godzin. Zapakować do średnich słoików i krótko zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak