Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka czerwony - żółty - zielony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
kapusta pekińska 1 szt
majonez 3 łyżki
sól
pieprz
czubrica zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka czerwony - żółty - zielony

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy i osuszamy. Odcinamy i wyrzucamy środek, natomiast resztę kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski.
Krok 1 - Sałatka czerwony - żółty - zielony foto
2
Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dorzucamy do miski z papryką.
Krok 2 - Sałatka czerwony - żółty - zielony foto
3
Kapustę pekińską opłukujemy i dokładnie osuszamy liście. Następnie odcinamy głąby. Resztę liści cieniutko kroimy. Dorzucamy do miski.
Krok 3 - Sałatka czerwony - żółty - zielony foto
4
Dodajemy majonez, oraz przyprawiamy solą, pieprzem i czubricą.
Krok 4 - Sałatka czerwony - żółty - zielony foto
5
Wszystkie składniki sałatki dokładnie mieszamy i podajemy na stół.
Krok 5 - Sałatka czerwony - żółty - zielony foto
6
Ekspresowa, zdrowa i trójkolorowa sałatka. Polecana do szybkiego przygotowania dla niespodziewanych gości.
Krok 6 - Sałatka czerwony - żółty - zielony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 09.11.2014 18:02
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak