Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka caprese z rzodkiewką i kiełkami jarmużu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser mozarella 1 duża kula
pomidor malinowy 1 duża szt
rzodkiewki kilka szt
kiełki 2 łyżki
sos balsamiczny
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka caprese z rzodkiewką i kiełkami jarmużu

Pomidora oraz ser mozarella pokroić w plastry. Rzodkiewki oczyścić i również pokroić w plasterki. Ułożyć wszystkie składniki na talerzu naprzemiennie tak, by utworzyły koło. Skropić sałatkę sosem balsamicznym oraz oliwą z oliwek. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli. Na środek wyłożyć kiełki jarmużu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.07.2017 19:13
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak