Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuły 250 g
feta 90 g
jaja 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
płatki migdałowe 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z migdałami

Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy, najlepiej na parze, natomiast jaja gotujemy na twardo. Następnie robimy sos łącząc majonez z jogurtem i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Na talerzu układamy fantazyjnie ugotowane brokuły, pokrojone na ćwiartki jajka, pokrojonego w ósemki pomidora oraz pokrojoną w kostkę fetę. Wszystko polewamy przygotowanym sosem. Na koniec posypujemy płatkami migdałowymi. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 02.09.2013 07:56
smakowicie wygląda
Iwusia 01.09.2013 23:26
bardzo smakowita
Megg 01.09.2013 23:01
bardzo smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak