Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z boczniakami i groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 50 dag
groszek konserwowy 2 puszki
brokuł 1 szt
seler naciowy 3 łodygi
węgierki w occie 10 szt
posiekany szczypiorek 3 łyżki
sos
majonez 5 łyżek
jogurt naturalny 150 gram
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z boczniakami i groszkiem

Grzyby oczyszczamy, opłukujemy i gotujemy 20 min. w osolonym wrzątku. Następnie odsączamy, studzimy i kroimy w paski. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy na półtwardo, odsączamy i studzimy. Seler myjemy, obieramy z włókien i kroimy w cienkie plasterki. Śliwki kroimy w paski. Groszek dokładnie odsączamy i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy. Majonez mieszamy z musztardą, jogurtem naturalnym, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Przygotowany sos dodajemy do sałatki. Mieszamy i posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.05.2013 00:12
zapowiada sie bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak