Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka BBQ z kapusty i kurczaka
Zmieszaj oliwę, ocet winny, sos tabasco i sól na gładki sos. Następnie natrzyj nim piersi z kurczaka, przełóż je do naczynia z pokrywką i wstaw do lodówki na 2 - 3 godziny. Na patelni, najlepiej grillowej smaż zamarynowane piersi przez 4 minuty z każdej strony. Odstaw do całkowitego ostygnięcia.
1. Sól i cukier rozpuść w occie. Majonez wymieszaj ze śmietaną, dodaj ocet i sos BBQ. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstał gładki i jednolity sos.
2. Z kapusty usuń wierzchnie liście i głąb, następnie zetrzyj ją na grubej tarce. Marchewkę oczyść i zetrzyj na grubej lub drobnej tarce - tak jak lubisz, a szczypiorek drobno posiekaj. Ser i piersi zetrzyj na tarce. Wymieszaj warzywa, dodaje ser i mięso, zalej sosem i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 6 - 12 godzin.