SAŁATKA ANGIELSKA(DO DRUGIEGO DANIA)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/2 główki
  • cebula

    1 SZTUKA
  • papryka zielona

    1 SZTUKA
  • marchewki

    2 SZTUKI
  • sok z cytryny

  • majonez

    15 DAG
  • jogurt naturalny

    10 DAG
  • czosnek

    2 ZĄBKI
  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

KAPUSTĘ, MARCHEWKĘ I PAPRYKĘ KROIMY W CIENKIE PASKI. CEBULĘ DROBNO SIEKAMY. POKROJONE WARZYWA WKŁADAMY DO SZKLANEGO NACZYNIA I SKRAPIAMY POŁOWĄ SOKU Z CYTRYNY. MAJONEZ MIESZAMY Z JOGURTEM I RESZTĄ SOKU Z CYTRYNY, DODAJEMY ZMIAŻDŻONY CZOSNEK ROZTARTY Z CUKREM, SOLĄ I PIEPRZEM, DOKŁADNIE MIESZAMY. TAK PRZYGOTOWANYM SOSEM ZALEWAMY SAŁATKĘ I WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 1-2 GODZINY. PRZED PODANIEM DEKORUJEMY NATKĄ PIETRUSZKI.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat