Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata zielona w sosie jogurtowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata zielona 1 główka
jogurt naturalny 150 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ocet 2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki

Porada

Należy pamiętać , że sałata najlepiej smakuje zaraz po zrobieniu, gdyż ocet zmiękcza liście i po jakimś czasie liście przestają być chrupiące i sprężyste.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata zielona w sosie jogurtowym

Sałatę umyć i osuszyć.
Sałatę należy poszarpać (nigdy nie ciąć bo będzie miała gorzki smak) i przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, cukier oraz ocet.
Na koniec dodaćjogurt naturalny. Wszystko dakładnie wymieszać.Podawać schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak