Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z rzodkiewką i ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 szt
ogórek zielony 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
jogurt naturalny 1 opakowanie
szczypiorek 1 pęczek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z rzodkiewką i ogórkiem

Rzodkiewkę po odcięciu końcówek dokładnie płuczemy i kroimy w plasterki. Posypujemy solą i odstawiamy, aż puści sporo soku. Powstały sok odlewamy. Sałatę dokładnie płuczemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Obranego ogórka kroimy w plasterki, szczypiorek siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do miski z odsączoną rzodkiewką. Jogurt naturalny doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Bardzo dokładnie mieszamy i polewamy warzywa tuż przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak