Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z pieczoną szynką i sosem czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

natka pietruszki pół pęczka
pieczona szynka kilka plastrów
jogurt 5 łyżek
sól
pieprz
czosnek 1 zabek
lód pół szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z pieczoną szynką i sosem czosnkowym

Sałatę obieramy z zewnętrznych, brzydkich liści a potem rwiemy na mniejsze kawałki do salaterki. Natke pietruszki myjemy, dobrze osuszamy, obrywamy listki od łodyżek i dodajemy do sałaty. Szynkę kroimy w kostkę, dodajemy do sałaty. Jogurt mieszamy ze szczypta pieprzu oraz soli a także z przecisniętym przez praske zabkiem czsnku. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak