Sałata z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 główka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sos

  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżeczka
  • zioła do sałatek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z miodu, oliwy, musztardy, octu i dowolnej mieszanki ziół do sałatek robimy sos. Należy go bardzo dokładnie wypieszać (utrzeć) najlepiej w szklanej miseczce za pomocą trzepaczki.
sałatę i paprykę dokładnie myjemy i suszymy (!)
Sałatę rwiemy na kawałki, paprykę kroimy w grubą kostkę.
Warzywa dokładnie mieszamy z sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat