Sałata z grejpfrutem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grejpfrut różowy

    1
  • sałata masłowa

    1/2 główki
  • pomidory

    3 szt
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • słonecznik łuskany

    3 łyżki
  • cukier kryształ

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • żurawina

    3 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę myjemy ,osuszamy i rwiemy na małe kawałki.
Pomidora kroimy w małą kosteczkę .
Grejpfruta obieramy ze skórki ściągamy białą błonkę z każdej cząstki owocu i dzielimy na mniejsze części.
Olej wlewamy do miseczki.
Wsypujemy do niego cukier ,odrobinę soli i wlewamy sok z cytryny.
Ucieramy razem i polewamy składniki połączone ze sobą delikatnie mieszamy.
Wykładamy sałatkę na talerz i posypujemy po wierzchu żurawiną i słonecznikiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia37 19.01.2016 23:44
mniam...samo zdrowie
Grazyna0211 06.02.2014 12:19
fajny pomysł
Seba 08.09.2013 15:22
bardzo smaczna
caralajna 22.05.2013 07:50
uwielbiam, pycha
IwonaDD 21.05.2013 14:37
lubię grejfruta w sałatkach, dodade tego "czegoś",co sprawia,że zwykła sałatka staje się taka wykwintna
alaaa 20.05.2013 17:11
same pyszności i w sam raz na lekkie wiosenne danie
olkaaa 18.05.2013 20:13
bardzo fajna
Katarzyna/kate1980 17.05.2013 21:00
fajne połączenie smaków
paulina2157 17.05.2013 14:17
lubię takie lekkie sałatki
Zdzisław 17.05.2013 10:32
super, grejfruty lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat