Sałata z ciecierzycą w sosie vinegrette

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata zielona

  • ciecierzyca

    1 łyżka
  • pomidory suszone w zalewie

    3 szt.
  • olej lniany

    1 łyżka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżeczka
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżeczka
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

  • pieprz

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć, wysuszyć i porwać na kawałki.
Pomidory pokroić w kawałki.
Dodać ciecierzycę.

Składniki sosu wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać sałatę.

Smacznego!
joanna__s
Do sosu najlepiej dawać olej lniany Budwigowy. Należy go trzymać w lodówce. Jest cennym źródłem kwasów omega3.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 07.07.2016 16:28
Lubię takie sałatki :)
Urszula Świeca 06.07.2016 22:23
Musi być smaczna.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat