Sałata rzymska z prażonym słonecznikiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata rzymska

  • pomidor

    1
  • Szczypiorek cienki

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • kiełki rzodkiewki

  • słonecznik łuskany

  • Sos sałatkowy włoski - płynny

  • oliwa

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć i wysuszyć, porwać liście na mniejsze kawałki, pokroić pomidora, ogórka i dodać do miski z sałatą.
Wycisnąć ząbki czosnku, posiekać szczypiorek, dodać kiełki rzodkiewki. Uprażyć na patelni słonecznik łuskany i kiedy ostygnie, wsypać do miski.
Wlać sosu sałatkowego, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pyszna, kolorowa bomba witaminowa :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 03.08.2013 10:06
salata rzymska co raz bardziej popularna widze!
Bernadeta1 15.06.2013 13:08
bardzo lubię takie sałatki
chrupnij-sobie.pl 26.04.2013 22:36
i to jest to co łakomczuchy lubią najbardziej;) mniamuśne
edzik 03.04.2013 14:34
chętnie skorzystam z przepisu
msmors 31.03.2013 20:19
smaczne danie
carmen 31.03.2013 18:24
bardzo kolorowa ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat