Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata rzymska z boczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

sałata rzymska 1 główka
pomidory 2 sztuki
ogórek zielony 1 sztuka
oliwki zielone Smak 10 sztuk
boczek wędzony 5 plastrów
cebula czerwona 1 sztuka

SOS

oliwa 3 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
miód wielokwiatowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata rzymska z boczkiem

Sałatę i resztę warzyw, umyć, osuszyć na papierowym ręczniku.
Wszystkie składniki sosu przełożyć do małego słoiczka. Potrząsać aż wszystkie składniki się połączą.
Sałatę porwać na kawałki, wrzucić do miski.Dodać pokrojone w ósemki pomidory, ogórki pokrojone w półplasterki.
Cebulę pokrojoną w piórka. Plasterki boczku, podsmażyć na suchej patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu, dodać do sałaty. Wymieszać. Polać sosem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.03.2016 20:18
chętnie bym zjadła takiej sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak