Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata obiadowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola
sałata lodowa 0,5 główki
szpinak świeży
sos balsamiczny
oliwa 1 łyżka
sól
słonecnik łuskany 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata obiadowa

Kroki postępowania

1
Połowę sałaty lodowej kroimy w paseczki, dodajemy dużą garść rucoli.
Krok 1 - Sałata obiadowa foto
2
Dodajemy dużą garść świeżych listków szpinaku.
Krok 2 - Sałata obiadowa foto
3
Prażymy słonecznik łuskany na rozgrzanej suchej patelni. Sałaty w misce skrapiamy sosem balsamicznym limonkowym i oliwą z oliwek. Przyprawiamy solą i pieprzem kolorowym.
Krok 3 - Sałata obiadowa foto
4
Na koniec dodajemy prażony słonecznik.
Wszystko razem mieszamy.
Smacznego :)
Krok 4 - Sałata obiadowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Silver Teaspoon 13.01.2013 18:52
słonecznik to jest to co lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak