Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata lodowa w brązowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

sałata lodowa 1/2 sztuka

Sos

miód 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżka
ocet winny 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata lodowa w brązowym sosie

Sałatę lodową rwiemy na małe cząstki i umieszczamy w misce. W osobnym naczyniu przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą miód, musztardę, oliwę z oliwek, ocet winny, ocet balsamiczny i doprawiamy je cukrem, solą i pieprzem. Sos dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatę. Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Chłodzimy przed podaniem,
Podajemy z drugim daniem obiadowym lub jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak