Sałata lodowa , roszponka i grzanki czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sos

  • śmietana 18 proc

    1/3 szklanki
  • jogurt naturalny

    1/2 szklanki
  • sól morska

  • czosnek

    2 ząbki

sałata

  • sałata lodowa

    1/2 szt
  • roszponka

    2 garście
  • ogórek zielony

    1 szt
  • chleb tostowy

    3 kanapki
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy sos. Czosnek wyciskamy przez praskę dodajemy do jogurtu i śmietany . Mieszamy solimy do smaku. Chłodzimy. Do masła dodajemy wyciśnięty czosnek. Smarujemy nim kanapki . Kroimy na kawałki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, wyciągamy jak się zarumienią. Wyciągamy chłodzimy. Sałatę lodową kroimy w paseczki, roszponkę myjemy osuszamy. Łączymy sałaty. Ogórka myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. łączymy sałaty z plasterkami ogórka. Polewamy sosem i posypujemy grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 14.06.2014 16:11
Z chęcią bym zjadła;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat