Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATA HISZPAŃSKA Z CZERWONĄ KAPUSTĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
orzechy włoskie 1/2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny
zielona sałata
kapusta czerwona 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATA HISZPAŃSKA Z CZERWONĄ KAPUSTĄ

Wykonanie:
Ryż ugotować w woreczku, przepłukać na sicie wodą. Kapustę drobno poszatkować i zaparzyć wrzątkiem, polać sokiem z cytryny. Polać oliwą i pocukrować do smaku. Dodać ugotowany ryż, rodzynki i posiekane orzechy-delikatnie wymieszać . Układać porcjami na listkach sałaty, ozdobić orzechami i rodzynkami i podawać jako przekąskę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 29.04.2013 10:29
Fajna, kolorowa sałatka :)
Magda24 28.04.2013 21:55
musi byc pyszna
2milutka 28.04.2013 21:06
musi być smaczniutka:)
Rafał3 28.04.2013 20:39
apetycznie i wygląda i smakuje
Boska_Agatka 28.04.2013 20:37
pyszności polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak