Salaka tunczyk z spaghetti

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    0.5 opakowania
  • olej

    1 lyzka
  • papryka

    2 szt.
  • pomidor

    2 szt.
  • posiekany szczypior

    2 lyzki
  • sos

  • majonez

    4 lyzki
  • keczup

    2 lyzki
  • jogurt naturalny

    1 lyzka
  • cukier

    0.5 lyzeczki
  • lód

    1 lyzka
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron spaghetti gotujemy wedlug przepisu na opakowaniu,ale tak aby go nie rozgotowac za bardzo.odcedzamy i kroimy na kawalki. SOS:mieszamy jogurt z majonezem,keczupem,doprawiamypapryka,sola i pieprzem.Tunczyka odcedzamy z oleju i drobimy na kawaleczki.Papryke kroimy w paski.Wszystkie skladniki mieszamy razem i polewamy sosem a na koniec posypujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 18.04.2012 10:28
extra
IZABELA29 20.07.2011 12:12
bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat