Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki z mozzarellą i kurkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 8 szt
mozzarella biała 250 g
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jaja 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki z mozzarellą i kurkami

Sznycle wieprzowe opłukać i osuszyć. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plastry. U mnie wyszło 16 plasterków. Na mięsie układać po 2 plastry sera , składać na pół i spiąć wykałaczką. Przygotować 2 pojemniki. W pierwszym roztrzepać jajko, do drugiego wsypać bułkę tarta. Każdy kawałek mięsa obtaczać w jajku i bułce, powtórzyć jeszcze raz , panierka będzie grubsza i ser nie wypłynie. Smażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor. Ja dodatkowo podpiekam je w piekarniku przez 10 minut. Wtedy mam pewność, że nie będą surowe w środku. Podałam z sosem kurkowym. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej8 02.10.2013 17:37
pyszności na talerzu
Katarzyna34 02.10.2013 17:28
wspaniałe danie
magdziorka6 02.10.2013 16:32
moje smaki
Konczi 02.10.2013 15:31
fantastyczne danie
IwonaDD 02.10.2013 11:25
kuszące danie
Mniam 02.10.2013 09:42
Smaczne to musi być.
Ola1984 02.10.2013 09:37
Fajne danie :)
Izabela9 02.10.2013 06:35
Pyszne, uwielbiam takie połączenia.
Kolorowa 02.10.2013 00:05
Każda mozzarella jest biała ;) Fajne danie
ao_12 01.10.2013 23:46
smacznie się prezentują :)
Karol P 01.10.2013 23:20
wyglądają smakowicie
treonina 01.10.2013 22:58
wspaniałe danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak