Sakiewki z mozzarellą i kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle wieprzowe

    8 szt
  • mozzarella biała

    250 g
  • sól, pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • jaja

    2 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sznycle wieprzowe opłukać i osuszyć. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plastry. U mnie wyszło 16 plasterków. Na mięsie układać po 2 plastry sera , składać na pół i spiąć wykałaczką. Przygotować 2 pojemniki. W pierwszym roztrzepać jajko, do drugiego wsypać bułkę tarta. Każdy kawałek mięsa obtaczać w jajku i bułce, powtórzyć jeszcze raz , panierka będzie grubsza i ser nie wypłynie. Smażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor. Ja dodatkowo podpiekam je w piekarniku przez 10 minut. Wtedy mam pewność, że nie będą surowe w środku. Podałam z sosem kurkowym. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andrzej8 02.10.2013 17:37
pyszności na talerzu
Katarzyna34 02.10.2013 17:28
wspaniałe danie
magdziorka6 02.10.2013 16:32
moje smaki
Konczi 02.10.2013 15:31
fantastyczne danie
IwonaDD 02.10.2013 11:25
kuszące danie
Mniam 02.10.2013 09:42
Smaczne to musi być.
Ola1984 02.10.2013 09:37
Fajne danie :)
Izabela9 02.10.2013 06:35
Pyszne, uwielbiam takie połączenia.
Kolorowa 02.10.2013 00:05
Każda mozzarella jest biała ;) Fajne danie
ao_12 01.10.2013 23:46
smacznie się prezentują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat