Sajgonki z warzywami

Sajgonki z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby mun

    8
  • makaron ryżowy

    50 g
  • marchewka

    1
  • cebula

    1
  • papryka

    1
  • kapusta pekińska

    5 liści
  • sos sojowy

  • papier ryżowy

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby mun zalać gorącą wodą, po 20 minutach odcedzić, odkroić nóżki i pokroić w cienkie paski. Makaron ryżowy włożyć do miski, zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem. Po 3 minutach odcedzić i pokroić w paski o długości ok. 5 cm. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w piórka. Kapustę pekińską i paprykę pokroić w cienkie paski o długości ok. 5 cm. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić przygotowane warzywa. Podsmażyć do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Placki z papieru ryżowego zanurzać na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę, by zmiękły. Na każdy placek nakładać dużą łyżkę nadzienia. Przykryć nadzienie papierem, zagiąć rogi i zawinąć sajgonkę. Smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju na złotobrązowy kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

29.10.2015 20:00
smaczne, bardzo lubię

menato

23.06.2014 10:21
smakowite wyszło, przepis świetny

Margo1

28.08.2013 14:51
same pyszności

Rafał10

08.01.2013 20:41
zrobię !! Tak tak to coś dla mnie :)

aisza1

27.12.2012 10:50
mniam

Lemon

24.12.2012 10:43
pycha

gosia561

23.12.2012 21:29
uwielbiam je

Simeo

23.12.2012 21:26
super

magdziorka6

23.12.2012 21:24
oj zjadłabym takie pyszne sajgonki

owca441

23.12.2012 20:52
rewelacyjne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat