Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papier ryżowy 12 płatów
olej do smażenia

Farsz

chińska mieszanka warzywna 250-300 gram
mięso mielone 300 gram
jajko 1 sztuka
sos sojowy
sos chili
curry
Imbir mielony Prymat
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami)


Mieszankę chińską podsmażyć na odrobinie oleju (10-15 minut - aż zmięknie).
Dodać mięso mielone, sos sojowy, sos chilli, odrobinę curry oraz imbiru.
Na koniec wbić jajko, wymieszać i doprawić do smaku.
Każdy płat papieru ryżowego namoczyć w ciepłej wodzie (kilka sekund) i ułożyć na desce, aby wysechł.
Na miękkim papierze położyć odrobię farszu (około 1-1,5 łyżki) i zwinąć (brzegi do środka i w rulon).
Sajgonki smażyć z obu stron na złoty kolor (w głębokim oleju).
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z sosem (np. słodko-kwaśnym czy słodko-pikantnym).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 02:30
Dobre jedzenie.
Milena 07.07.2016 19:07
Apetyczne :)
bietka 02.07.2016 22:27
z chęcią się poczęstuję :)
misia123410 02.07.2016 20:04
jakie pyszności:)
benka 02.07.2016 19:11
Pyszne danie :)
Aleksandra/Olcia 02.07.2016 17:50
uwielbiam mniam
Grazyna0211 02.07.2016 12:11
smaczne danie
halina17 02.07.2016 11:15
Smaczne sajgonki.
Wafelek2601 02.07.2016 09:33
uwielbiam sajgonki
Stenka 02.07.2016 08:18
smaczne danie
jagoda5913 02.07.2016 00:16
super wyglądają
gosia1988 01.07.2016 22:14
Fajne danie na przystawkę
Ela427 01.07.2016 22:07
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak