Sajgonki z krewetkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    8 listków
  • krewetki w czosnku

    250 g
  • MIESZANKA CHIŃSKA MROŻONA

    0,5 opakowania
  • pomidory w puszce

    1 op
  • sos sojowy

  • czosnek

  • papryczka chilli

  • kolendra

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw należy przygotować farsz. Na oleju podsmażyć warzywa chińskie, dodajemy rozmrożone krewetki i smażymy ok 1minuty, dodajemy przypraw według uznania. Ja dodałam sól, pieprz, utartą kolendrę, kurkumę i papryczkę chilli. Po kolejnej minucie wyłączamy gaz.

Papier ryżowy namaczamy kilka sekund w gorącej wodzie. Na miękki placek nakładamy farsz i dokładnie zwijamy (jak krokiety).
Smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru.

Podajemy z sosem pomidorowo-sojowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara13 22.11.2013 21:44
Widzę że nie tylko ja uwielbiam sajgonki :)) fajny przepis
Megg 22.11.2013 14:30
uwielbiam sajgonki, pycha
sanielcia 22.11.2013 13:03
świetny przepis, jeszcze z krewetkami w środku, super
Małgorzata106 22.11.2013 12:13
super przepis
MarchiochaKucharzy 22.11.2013 11:26
pasują do tego świetnie :)
wiejska-chatka 22.11.2013 11:11
Uwielbiam sajgonki, ale z krewetkami jeszcze nie robiłem. Trzeba spróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat