Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z budyniem i owocami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy 12 płatów
woda letnia
mleko 400 ml
ksylitol 2 łyżki
budyń waniliowy 1 opakowanie
winogrona kilka
nektarynka 1 sztuka
arbuz kawałek
banan 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z budyniem i owocami

Kroki postępowania

1
Papier ryżowy moczymy przez 2 sekundy w letniej wodzie, kładziemy na talerzu i czekamy, aż zmięknie. Budyń gotujemy na mleku z ksylitolem. Studzimy.
Krok 1 - Sajgonki z budyniem i owocami foto
2
Winogrona kroimy w ćwiartki, nektarynkę i arbuza w kostkę, a banana w półplastry.
Krok 2 - Sajgonki z budyniem i owocami foto
3
Każdy płat papieru ryżowego smarujemy wystudzonym budyniem.
Krok 3 - Sajgonki z budyniem i owocami foto
4
Na jednym brzegu układamy porcję owoców.
Krok 4 - Sajgonki z budyniem i owocami foto
5
Zewnętrzne boki papieru składamy do środka i zwijamy rulony. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.
Krok 5 - Sajgonki z budyniem i owocami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 30.07.2015 21:51
ciekawy pomysł, chętnie wypróbuję taki deser
IKrakowianka 30.07.2015 20:58
fajny pomysł
sylwia_sl 30.07.2015 20:33
Bardzo ciekawy pomysł
Benita 30.07.2015 17:13
Jeszcze takich nie jadłam. Ciekawy pomysł.
Bernadeta1 30.07.2015 16:00
super pomysł na pyszne słodkości
AnnieB 30.07.2015 15:50
Świetny pomysł!
Konczi 30.07.2015 14:45
ostatnio takie propozycje cieszą się wielką popularnością - pysznie :))
Agnieszka-87-25 30.07.2015 14:40
zjadło by się takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak