Sajgonki ryżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

    20 dag
  • gotowany kurczak

    20 dag
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • cebulki

    3
  • czosnek

    1
  • marchew

  • sól

  • składnik niedostępny

    12
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz: Makaron ugotować, cebulę i czosnek posiekać, ogórki pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce, kurczaka rozdrobnić. Makaron, warzywa i mięso wymieszać, przyprawić sosem sojowym i solą. Blaty ryżowe skropić wrzątkiem, wyłożyć na każdy po 2 łyżki farszu, zwinąć w rulon. Wrzucić na głęboką patelnię lub wok i smażyć do lekkiego zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 15.05.2011 10:10
rewelacja
iga2 30.12.2010 23:00
fajne
magical66 24.12.2010 15:48
moga smakowac
iza15 13.12.2010 10:20
moga byc smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat