Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sadzone na zielonej łączce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 150 g
jaja 2
sól
pieprz
oliwa
Gałka muszkatołowa cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sadzone na zielonej łączce

Na patelni rozgrzewamy niewielka ilośc oliwy. Szpinak w liściach mrożony (wcześniej odmrozony) lub świeży (wcześniej umyty i osuszony), wrzucamy na oliwę i podsmażamy minutę (jeśli używamy szpinaku świeżego zmniejszy swoją objętość). Do szpinaku dodajemy przecisniety przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Na pierzynkę szpinakową wbijamy jajka, oprószamy je solą. Patelnię przykrywamy przykrywką. Smazymy na niedużym ogniu aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 05.02.2016 15:01
dziękuję :)
kloruś 04.02.2016 20:38
chętnie bym skosztowała takich rarytasów :)
Janina 04.02.2016 15:02
Bardzo lubię jajka pod każdą postacią. Twoje są super;))
Marta Ryżek-Kalkowska 04.02.2016 13:10
wygląda bardzo apetycznie
dorota20w 04.02.2016 12:13
dziękuję :)
RenataZ-et 04.02.2016 11:52
świetny pomysł
dollce 04.02.2016 10:33
super propozycja :)
marzut 04.02.2016 10:30
Super pomysł na jajka :)
agaK. 04.02.2016 10:24
Fajna nazwa:) Uwielbiam jajka sadzone, tylko takie nie do końca ścięte.
ada.la 04.02.2016 08:35
nie miałam jeszcze okazji jeść takiego połączenia. Wygląda kusząco
norweska20 03.02.2016 23:39
lubię takie połączenie
dorota20w 03.02.2016 22:51
dziękuję :)
Monika-twin 03.02.2016 21:59
Zdrowo i pieknie.
gosia1988 03.02.2016 21:44
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak