Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzepa tarta na kanapki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepa 300 g
ser biały 250 g
jajka ugotowane na twardo 2-3 szt
śmietana 12% 150 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rzepa tarta na kanapki

Rzepę trzemy tarkiem na małe wiórki. Dodajemy ser biały , rozdrobnione jajka, śmietanę oraz (przyprawy według uznania) . Wszystko doskonale mieszamy na jednolitą pastę . Podawać najlepiej na ciemnym chlebku, ale jak kto woli. Doskonale komponuje się z pomidorem. Bardzo dobre na śniadanie czy kolację lub i przystawkę jako kanapeczki pokrojone w wagoniki. Smacznego. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agi0911 07.03.2016 21:18
ciekawa pasta
agnieszka214 07.03.2016 21:07
smak z dzieciństwa
halina17 07.03.2016 14:36
Dobra pasta.
Habibi 07.03.2016 12:37
Moja ulubiona pasta z rzepą, od dzieciństwa do teraz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak