Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy deser

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dag
płatki migdałowe 10 dag
mleko 0,1 litra
cukier 2,5 dag
masło 4 dag
jajko 2 szt
sól do smaku
wanilia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy deser

Wykonanie:
Ryż ugotować na mleku z cukrem i posiekanymi migdałami, masłem, wanilią i solą do smaku. Do gorącego ryżu wbić jajka, wymieszać, przelać do foremki i schłodzić. Podawać z dowolną konfiturą lub sokiem z własnej spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.04.2015 20:58
Z jajkiem jeszcze nie jadłam.
Zdzisław 28.04.2015 15:21
pyszne słodkości
barbara11561 28.04.2015 13:55
smaczny deser
Piter 31 28.04.2015 11:23
Ciekawy pomysł.
aginaa 28.04.2015 11:18
fajny deser
Asik32 28.04.2015 11:16
uwielbiam ryż robiony na słodko:)
Franciszek 28.04.2015 10:19
Pięknie wygląda
gosia56 28.04.2015 09:34
pyszny deserek;)
Łukasz15 28.04.2015 08:56
Bardzo smaczny
Anna169Hosz 28.04.2015 08:48
Bardzo apetyczny!
Konczi 28.04.2015 08:25
pysznie wygląda :)
Habibi 28.04.2015 08:02
Robię sobie takie deserki, bo uwielbiam wszelkie ryżowe przysmaki :) Ryż na mleku ubóstwiam od dzieciństwa i zawsze robię na słodko - a jajkami zagęszczam wszelkie puddingi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak