Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowy deser

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 szkl
mleko 2% ok 1 litr
sól do smaku
jabłka 3 sztuki
jagody 1 słoiczek
masło 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowy deser

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na miękko z mlekiem i szczyptą soli
Krok 1 - Ryżowy deser foto
2
następnie wkładamy do naczynia żarodpornego
Krok 2 - Ryżowy deser foto
3
na wierzch ryżu układamy jabłka pokrojone w cząstki
Krok 3 - Ryżowy deser foto
4
posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem
Krok 4 - Ryżowy deser foto
5
na jabłka dajemy drugą warstwę ryżu
Krok 5 - Ryżowy deser foto
6
Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni i zapiekamy do miękkości ok 1/2 godziny.Następnie podajemy z jagodami.
Krok 6 - Ryżowy deser foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2014 13:54
Smaczny taki.
Seba 24.05.2014 17:28
pyszna potrawka
mysia12 23.05.2014 13:53
Lubię to.
sylwiusia055 23.05.2014 13:49
Na pewno smaczne. ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak