Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Ryżówki"

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
jaja 2
jogurt naturalny 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 2 op
olej do smażenia
dekoracja
wiśnie w syropie
mus truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: "Ryżówki"

Ryż gotujemy na sypko, studzimy. W misce rozcieramy jaja z cukrem i na przemian dodajemy mąkę, proszek, jogurt. Na koniec dodajemy ryż i mieszamy. Nakładamy łyżką porcje masy na rozgrzany olej i smażymy na złoto z obu stron. Podajemy z bitą śmietaną, musem owocowym, dżemem, wiśniami w syropie lub posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.03.2014 11:15
hehe, ale zabawne :D
pawlito 11.11.2013 14:46
smacznie wygląda
Jadwiga/Jaga85 26.10.2013 21:16
Fajna buźka!I uśmiecha do mnie:)
Sylwia26 26.10.2013 20:49
apetycznie wygląda :)
Aleksandra/Olcia 26.10.2013 19:44
fajnie podane danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak