Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe "pagórki"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukierki krówki ok. 250 gram
ryż preparowany 1/2 opakowania
mleko 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe "pagórki"

Kroki postępowania

1
Krówki odwijamy z papierków i przekładamy je do miski. Wlewamy mleko i mieszając topimy krówki w kąpieli wodnej.
Krok 1 - Ryżowe "pagórki"  foto
2
Do masy krówkowej wsypujemy ryż preparowany.
Krok 2 - Ryżowe "pagórki"  foto
3
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Ryżowe "pagórki"  foto
4
Masę nabieramy łyżką i układamy na talerzu formując pagórki. Odstawiamy na godzinę, aż masa wyschnie.
Krok 4 - Ryżowe "pagórki"  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak