Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowe misz masz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szkl
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
kiełbasa śląska 250 g
cukinia 150 g
pomidor 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sos serowy 1 szt
kalafior 2 różyczki
ser żółty 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowe misz masz

Kroki postępowania

1
Pieczarki i cebule pokroić. Podsmażyć na złoty kolor.Doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - ryżowe misz masz foto
2
Kiełbaskę i cukinię pokroić w kostkę. Kiełbaskę podsmażyć i pod koniec smażenia dodać cukinie i chwilkę podsmażyć.
Krok 2 - ryżowe misz masz foto
3
Kalafiorka podzielić na malutkie kawałki, a pomidorki pokroić w kostkę.
Krok 3 - ryżowe misz masz foto
4
Wszystkie składniki wyłożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Doprawić do smaku i zalać 2 szkl wody. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 min.
Krok 4 - ryżowe misz masz foto
5
Sos zrobić według przepisu na opakowaniu i dodać do niego starty ser. Po 25 min wlać do ryżu, wymieszać i zapiekać jeszcze 10 min.
Krok 5 - ryżowe misz masz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 01.09.2013 12:15
lubię dania z ryżem
JOANNA16 01.09.2013 09:33
lubię taki ryż
Pomocnik 31.08.2013 18:48
fajny pomysł
msmors 31.08.2013 18:42
fajny obiad
sanielcia 31.08.2013 17:44
lubię takie potrawki :)
Zdzisław 31.08.2013 17:42
lubię taki obiad
Megg 31.08.2013 17:34
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak