Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa z jogurtem naturalnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
ryż 1/2 szkl
marchew 1/2
pietruszka 1/2
jogurt naturalny
koper 2 gałązki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa z jogurtem naturalnym

Ryż płuczemy. Marchewkę z pietruszkę obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Opłukany koper siekamy. Bulion doprowadzamy do wrzenia. Jak będzie się gotował dodajemy przygotowane jarzyny oraz wypłukany ryż. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodajemy posiekany koper oraz jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 03.11.2012 08:28
to taka dietetyczna zupka:)
Łukasz15 16.10.2012 17:58
Smaczna
Wacław 15.09.2012 10:04
pyszna,lubię zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak