Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka pomarańczowa 1/2 sztuki
ogórek świeży 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 1 garść
oliwki nadziewane papryką 10 sztuk
feta 1/2 opakowania
sól
ryż 1 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z fetą

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy przez 12 minut. Następnie studzimy i wysypujemy do miski. Papryki kroimy w kostkę. Dorzucamy do ryżu.
Krok 1 - Ryżowa sałatka z fetą foto
2
Pomidorki koktajlowe kroimy na plasterki i dodajemy.
Krok 2 - Ryżowa sałatka z fetą foto
3
Ogórka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
Krok 3 - Ryżowa sałatka z fetą foto
4
Oliwki kroimy w plasterki. Dorzucamy do reszty.
Krok 4 - Ryżowa sałatka z fetą foto
5
Na koniec fetę kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Delikatnie mieszamy. Przyprawiamy solą i ziołowym pieprzem.
Krok 5 - Ryżowa sałatka z fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.05.2013 07:24
chyba kiedys juz ją robiłam
Sylwia56
Sylwia56 13.11.2012 19:08
ciekawa
misia53 13.11.2012 18:26
smakowałaby mi ta sałateczka
GOSIA18 13.11.2012 15:10
ciekawe połączenie smaków
halina17 13.11.2012 14:41
Dobra sałatka.
Justyna Jussstiii 13.11.2012 13:34
super
medi 13.11.2012 13:13
Pysiotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak