Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka cytrynowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż biały 20 dkg
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
papryka czerwona 1/3 sztuki
papryka zielona 1/3 sztuki
oliwki czarne 9 sztuk
sól
cytryna 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
winogrona zielone 10 gron

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka cytrynowa

Kroki postępowania

1
Ryż płuczę i gotuję w osolonym wrzątku. W proporcji 2:1 wody do ryżu. Po ugotowaniu studzę. Dodaje do ryżu sok z połówki cytryny i oliwę. Wykładam na talerz.
Krok 1 - Ryżowa sałatka cytrynowa foto
2
Na środek ryżu układam tuńczyka odsączonego z oleju.
Krok 2 - Ryżowa sałatka cytrynowa foto
3
Paprykę myję, i kroję w kostkę. Układam zieloną i czerwoną. Winogrono myję i też układam.
Krok 3 - Ryżowa sałatka cytrynowa foto
4
Talerz dekoruję ćwiartkami cytryny.
Krok 4 - Ryżowa sałatka cytrynowa foto
5
Układam oliwki
Krok 5 - Ryżowa sałatka cytrynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.04.2014 22:04
ciekawa sałatka :)
Dorian 24.12.2013 08:17
pieknie sie prezentuje
Seba 23.11.2013 07:21
bardzo pięknie podana
Bernadeta1 12.08.2013 10:44
smaczna a podana prawdziwe arcydzieło
agnieszka214 20.04.2013 17:54
bardzo lubie ryz wiec pomsył fajny
Beata23 01.04.2013 19:49
pięknie podane
gosia56 14.03.2013 11:14
SUPER TAKI RYŻ BARDZO LUBIĘ
IwonaKa 17.02.2013 13:50
kulinarne dzieło sztuki i na pewno bardzo smaczne
IwonaKa 17.02.2013 13:50
kulinarne dzieło sztuki i na pewno bardzo smaczne
Alex_M 17.02.2013 12:55
pycha!
ONY_za_kare 16.02.2013 16:40
super!
miroslawa 16.02.2013 06:56
pyszne
malaczarna23 15.02.2013 21:46
wygląda przepysznie
oilliwka 15.02.2013 17:05
Pięknie podane
Adam/ZUB3R 15.02.2013 15:48
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak