Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaj 3 szt
cukru 1 szkl
margaryny 1 kostka
wiórków kokosowych 3-4 łyżeczki
cukier waniliowy
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
kleik ryżowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżanki

Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blasze wyścielonej specjalnym pergaminem lub folia do pieczenia. W każdej kulce zrobić palcem wgłębienie. Upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor. Wyjąć z pieca i do każdego wgłębienia włożyć trochę dżemu lub konfitury.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 09.01.2013 09:23
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak