Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z morelami i kruszonką
Ciasto jogurtowe można przygotować z ulubionymi, sezonowymi owocami. Morele lub brzoskwinie sprawdzą się tutaj bardzo dobrze. Więc jeśli macie nadmiar tych owoców, w przydomowych sadach, to koniecznie wykorzystajcie je do upieczenia tego ciasta.
Kroki postępowania

mąkę wymieszać z proszkiem i dodawać stopniowo do masy, wlać jogurt najlepiej żeby był gęsty typu greckiego, zmiksować.

Wylać na wyłożoną pergaminem blaszkę, ułożyć na cieście pokrojone w kawałki morele lub brzoskwinie.

Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki wymieszać ze sobą i rozdrobnić w palcach, nie zagniatać ciasta!

Posypać wierzch. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika, grzanie góra dół i piec około 45 minut. Po wystudzeniu oprószyć pudrem.
