Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z żółtym serem

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez
3 łyżki
Czosnek suszony Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
ser gouda
20 dkg
ryż
4 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z żółtym serem

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. ser żółty pokroić w plasterki (aby zakryły naczynie w którym będziemy zapiekać ryz) resztę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Ryż wymieszać ze startym serem (można dodać wędlinę pokrojoną w kostkę) włożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć plasterkami sera. Wstawić do piekarnika na 200 stopni kiedy ser się zarumieni (lub jak ktoś woli bardziej wypieczony to chwilę dłużej zapiekać ) wyjąc z piekarnika delikatnie podzielić i przełożyć na talerze, Polać ketchupem i majonezem wymieszanym z czosnkiem podawać na ciepło jako osobne danie lub jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak