ryż zapiekany z jabłkami

ryż zapiekany z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt.
  • cukier

    10 dkg
  • cynamon

    1 łyżka
  • masło

    1/4 kostki
  • ryż

    1/2 (ugotowany na sypko)
  • jabłka

    25 smażone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Ryz wymieszać z żółtkami, cukrem i ubitą pianą z białek. Do naczynia wyłożyć 2/3 ryżu, przykryć jabłkami z cynamonem i wyłożyć resztę ryżu. Zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 11.11.2013 17:20
dla dietetków to frajda
mamusia1 10.03.2012 16:29
super
mamusia1 10.03.2012 16:29
super
mamusia1 17.11.2011 19:41
pycha!
mamusia1 17.11.2011 19:41
pycha!
Beata73 14.10.2011 14:56
pyszny
Beata73 14.10.2011 14:56
pyszny
malaczarna23 14.09.2011 11:32
super
owca441 17.04.2011 23:03
smaczne
owca441 17.04.2011 23:03
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat