Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z indykiem i kukurydzą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ryż 2 woreczki
pierś z indyka 30 dkg
cebula 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
żółty ser starty 4 łyżki
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
oregano 1,50 łyżeczki
chili Prymat 2 szczypty

dodatkowo

masło miękkie 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z indykiem i kukurydzą

Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać, drobno pokroić.
Przesmażyć na rozgrzanym oleju.
Piersi pokroić w słupki, dodać do cebuli, doprawić solą i pieprzem.
Smażyć około 15 minut do zrumienienia.
Dodać kukurydzę odsączoną, koncentrat pomidorowy, paprykę i oregano.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, oprószyć tartą bułką.
Ułożyć na dnie naczynia ryż, na nim mięso z dodatkami.
Posypać startym serem.
Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 09.05.2014 11:05
fajna zapiekanka ryżowa
gosia56 08.05.2014 13:09
na pewno pycha;)
Kuchenka 08.05.2014 12:13
apetyczne :)
Bernadeta1 08.05.2014 12:11
smaczny taki obiadek
bhb8 08.05.2014 10:45
Ryż i kukurydzę bardzo lubię więc z chęcią bym spróbowała takiego połączenia :)
wwwiolka 08.05.2014 10:05
Bardzo fajny przepis.
dodi 08.05.2014 08:41
muszę zrobić
Magula 08.05.2014 08:35
Ciekawy przepis, chętnie bym zjadła takie danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak