ryż z zielonymi pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dkg
  • pomidory

    20 dkg
  • margaryna

    1 łyżka
  • sól

  • wywar z warzyw

    2 szklanki
  • ząbek czosnku

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzewam margarynę i podsmażam na niej czosnek i cebulę, dodaję ryż i obsmażam , aż będzie śliski. Obieram pomidory ze skóry i dodaję do ryżu, dolewam wywar , solę i gotuję 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 29.08.2012 09:37
jeszcze nie jadłam
sznycel 21.08.2012 18:59
w wersji kaloryczniejszej podaję ryż ze starty serem żółtym i stopionym masełkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat