RYŻ Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2
  • woreczek mrożonych warzyw ( chińskich)

    1
  • sól, pieprz

  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

  • kucharek lub odrobina rosołu

  • ryż

    2 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ugotować ryż w wodzie z odrobiną rosołku lub kucharka( ma ładny kolor i jest lepiej doprawiony.
2. piersi z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
3. Chińskie warzywa również usmażyć na patelni doprawić solą, pieprzem ( powinny być dość ostre)
4. Sposób podania: na talerzu układamy ryż, robimy w nim dziurkę. W to miejsce kładziemy warzywa. W środku warzyw znowu robimy dziurkę i układamy mięso kurczaka. ( można też wymieszać wszystko razem)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lukoszek88 30.11.2010 10:16
Uhmmm ... wygląda smacznie
aginaa 30.09.2010 10:37
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat