Ryż z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    150 gram
  • marchew mała mrożona

    40 gram
  • brokuł mrożony

    30 gram
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • kalafior

    30 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy ryż w/g instrukcji na opakowaniu.
Rozmrożone warzywa kroimy drobno.
Na oleju podsmażamy warzywa
Następnie dodajemy ugotowany ryż.
Przyprawiamy.
Wkładamy do kubka, kokilki, lub innej formy. Przekładamy na talrez, dekorujemy.
może to być samodzielne danie - przekąska.. możemy dodać do tego jajo sadzone i wyżerka gotowa:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 01.05.2012 20:32
lubię taki
Wiesława1 29.03.2012 08:07
super
joanna__s 28.03.2012 16:53
Wygląda znakomicie i bardzo apetycznie.
Paulina33 11.03.2012 11:26
smacznie i ładnie :)
czekoladka_m 03.03.2012 19:13
jakie ładne kolory:)
Agiatis 01.03.2012 14:50
Dziekuje:)
banditka 01.03.2012 08:16
super kolory dania i serwty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat