Ryż z szybkim sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    ok60 dag zmielonej
  • marchewka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • ryż

    4 woreczki
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebule obrać i drobno pokroić. Marchew obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek i chwilę smażyć, dodać mięso odrywając kawałki widelcem. Przesmażyć. Dodać marchew, oprószyć mięso mąką, wymieszać i podlać wodą albo bulionem. Można dodać kostkę mięsną. Dodać lekko zrumienioną cebulę i doprawić do smaku. Gotować do miękkości.
Ryż ugotować wg przepisu na op dodać do sosu razem z pokrojoną natką pietruszki.
Wymieszać i jeśli trzeba doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat