Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z szybkim sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok60 dag zmielonej
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
ząbki czosnku 2 szt
ryż 4 woreczki
sól
pieprz
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z szybkim sosem

Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebule obrać i drobno pokroić. Marchew obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek i chwilę smażyć, dodać mięso odrywając kawałki widelcem. Przesmażyć. Dodać marchew, oprószyć mięso mąką, wymieszać i podlać wodą albo bulionem. Można dodać kostkę mięsną. Dodać lekko zrumienioną cebulę i doprawić do smaku. Gotować do miękkości.
Ryż ugotować wg przepisu na op dodać do sosu razem z pokrojoną natką pietruszki.
Wymieszać i jeśli trzeba doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak